domingo, 3 de novembro de 2019

Cómo facer queixo caseiro

Para facer o  experimento deixamos caer un pouco de vinagre nun vaso con leite quente. Logo removemos cunha culler e deixamos en repouso. Transcorridas un par de horas vemos que uns grumos brancos precipitan no fondo do vaso. Con axuda doutro vaso e un pano podemos filtrar a mestura e separar os grumos do líquido. Nunha semana a masa branca sécase completamente e endurécese. 
Explicación 
A  caseína é unha proteína que se atopa no leite. Nun medio ácido prodúcese unha reacción química e a  caseína do leite precipita. Engadindo ao leite un pouco de vinagre, que contén acedo  acético, podemos lograr a precipitación da  caseína.
Os fabricantes de queixo utilizan callo animal, callo vexetal, bacterias,  fermentos e mofos para separar a  caseína do leite do soro líquido. As proteínas  aglutínanse  formando unha masa callada que é a base da fabricación do queixo.

Ningún comentario:

Publicar un comentario